Kategoriler

Magnezyum Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

Magnezyum Eksikliği Nedenleri

Bu sorun, magnezyumun kan tahlillerinde gözükmemesi nedeniyle genelde tanılanamamaktadır. Magnezyumun sadece %1’i kan akışında saklanmaktadır. Ayrıca, doktorların çoğu onun analizini tahlillere eklememektedir bile ve bu nedenle magnezyum eksikliğine sahip olup olmadığınızı bilmek güç olmaktadır.

Amerika Birleşik Devletleri gibi sanayileşmiş ülkelerdeki çoğu insanda magnezyum eksikliği olduğu ancak bundan çok az insanın haberi olduğu düşünülmektedir. Bu eksikliğin beraberinde birçok hastalığı getirebileceğini not etmekte yarar vardır.

Magnezyum

Magnezyum Eksikliği: Bilinmesi Gerekenler

Magnezyum su, oksijen ve temel besinlerden sonra vücudumuzdaki en önemli minerallerden biridir. Bu, vücudun gelişimi açısından, her üçünün düzenlemesinden sorumlu olduğu için kalsiyum, sodyum ve potasyuma göre daha önemli olmaktadır.

Magnezyum eksikliğinin en yaygın belirtilerinden biri aşırı susama ve her gün bol miktarda su veya sıvı tüketimi olmaktadır. Bunun nedeni, vücudunuzun gıdadan gerekli besinleri almaması ve vücudunuzun bunu hidrasyon isteğiyle ifade etmesidir.

Magnezyum Eksikliği Su Etkisi

Magnezyum eksikliği uyku döngülerinizi bozabilir, stresi arttırabilir veya atletik yeteneklerinizi azaltabilir. Bu, her şeyden fazla yaşam kalitesini etkilemektedir. İlk belirtiler neredeyse algılanmayacak kadar hafiftir. Ardından bacak ağrıları, ayak ağrıları veya kaslarda sancılar gibi daha hassas bir seviyeye ulaşmaktadır. Belirtiler ağırlaştıkça hissizlik, kasılma, sık sık karıncalanma ve aşırı durumlarda koroner spazmları, kişilik değişikliği ve anormal kalp atışları deneyimlenmektedir.

Magnezyum eksikliği özellikle kaslar olmak üzere vücudunuzun bütün organlarını etkileyebilmektedir. Bu nedenle bol miktarda ağrı, gerilme, kasılma veya spazm deneyimleyebilirsiniz. Çene ekleminde bozukluklar, baş ağrıları veya nefes zorluğuna neden olan göğüs sıkışması da gerçekleşebilmektedir.

Baş Ağrısı

Bu aynı zamanda kabızlık, adet krampları, idrar yaparken spazmlar, yutkunmada güçlük, ışık ürküsü, sese karşı aşırı duyarlılık, sinir sisteminde etkilenme, uykusuzluk, anksiyete, panik atakları, hiperaktivite, agorafobi, PMS, karıncalanma hissi ve kararsızlığa neden olan kas kasılmalarına neden olmaktadır.

Kalp ve damar sistemine istinaden, magnezyum eksikliği aritmi, çarpıntı, göğüs ağrısı (anjin), arterlerde spazm, hipertansiyon ve mitral kapak sarkmasına neden olabilir.

Magnezyum Neden Bu Kadar Önemlidir?

Vücudunuzun tüm işlevlerini yerine getirebilmesi için magnezyuma ihtiyacı bulunmaktadır. Hücreler magnezyum sayesinde hayatta kalırlar. Magnezyum enzimlerin çalışması için gereklidir ve proteinleri, karbonhidratları ve yağları sentezlemektedir. Ayrıca enerji üretimi açısından da önemli bir role sahiptir. Kısacası, bir magnezyum eksikliği vücudun tüm sistemlerini etkilemektedir. Bol miktarda magnezyum içeren su, bu eksikliği giderebilmektedir.

Bu mineral eksikliğinin ayrıca diyabeti tetikleyebileceğinin de not edilmesinde yarar vardır. Bazı araştırmalara göre, magnezyum eksikliği olan hastalar kan şekeri üretiminde sorunlara karşı daha yatkın olmaktadır.

Magnezyum Eksikliği Belirtileri

Günlük Rejimime Nasıl Magnezyum Katabilirim?

Önerilen günlük magnezyum miktarı erkekler için 300 miligram ve kadınlar için 280 miligramdır. Hamile kadınlar 350 miligram tüketmelidir. Magnezyum başlıca fındıklarda (badem, kaju, ceviz veya benzeri) ve bakliyatta (bezelye gibi) bulunmaktadır.

Magnezyum açısından zengin bir günlük rejimi aşağıdaki şekilde uygulayabilirsiniz:

Kahvaltı: Düşük yağlı süt içeren çay ve iki dilim kepekli ekmek/tost.

Ara öğün: 10 adet fındık veya 10 adet badem

Öğle yemeği: Bir fincan çiğ ıspanak, 120 gram doğal ton balığı ve 1 fincan tam tahıl pişmiş pirinç. Tatlı için iki adet doğranmış ceviz içeren hafif bir turta.

Ara öğün: düşük yağlı süt, tahıl ve bir elma

Ara öğün: Bir avuç dolusu kuru üzümle birlikte 2 adet pirinç veya yulaf ezmesi kurabiyesi.

Akşam yemeği: Tavuk göğsü, pazı püresi ve domates ve salatalık salatası. Tatlı için yarım fincan çilek.

Kaynak: https://sagligabiradim.com/

Comments

  • Bu yazınız ve önerileriniz için çok teşekkürler örnek bir de diyet listesi vermişsiniz fakat bunu uygulamak her zaman mümkün olmayabilir,alabiliyorsanız beslenmenize bunları katabilirsiniz yada nutriway (amwey)firmasına ait magnezyum tabletleri var tamamen doğal gıda takviye ürünü ben bir buçuk senedir kullanıyorum ,çok memnun kaldım bacaklarımda gece uykudan uyandıran kramp tarzında ağrılarım ve baş ağrılarım vardı şimdi çok şükür ağrılarım kalmadı ve uykularım da yaşamım da daha kaliteli herkese tavsiye ederim.

    Şemsinur Çimen 23 Kasım 2017 16:11 Yanıtla
  • sayın Şemsinur Çimen…öağnezyum eksikliğiniz doktor teşhisimi yoksa şikayetiniz doğrultusundamı kullandınız tabletleri? huzursuz bacak sendromum var bundan dolayı sordum lütfen yanlış anlaşılmasın…bugibi bilgi içerikli yazılarda deneyimlerimizi ve uyguladıklarımızı paylaşmak çok yararlı oluyor.Açıklamanızdan yolaçıkarak sorma cesareti buldum, cevabınız olursa şimdiden teşekkürler sağlıklar dilerim…

    Deniz Yatkın 25 Kasım 2017 03:00 Yanıtla
  • deniz hanım huzursuz bacak sendromu tamamen psikolojik bir rahatsızlık, karıştırmayın lütfen

    mazhar 26 Kasım 2017 11:38 Yanıtla
  • Benim son 10 gündür bacaklarımda ani kasılmalar ve çok şiddetli acı olmakta. Bu mağnezyum eksikliğinden mi olmaktadır. Lütfen bu yazıyı okuyanlar bilgisi olanlar bana yardımcı olabilirmi. zekisafari@gmail.com mail adresim.

    Zeki KAMİLOĞLU 26 Kasım 2017 17:09 Yanıtla
  • psikolojik değil tabiki bana doktor teşhisiyle kondu huzursuz bacak sendromu ve magnezyum eksikliğinden dolayı

    nevin 30 Kasım 2017 10:19 Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Don't Miss! random posts ..

error: