Kategoriler

Şekerli Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

Çay Lekesi Temizleme

Türk milleti olarak çayın, sudan sonra en çok tüketilen sıvı olduğunu söylersek yanlış olmaz.

Kahvaltıda, pasta-böreklerin yanında, misafir geldiğinde evlerimizden çay eksik olmaz. Eee tabi kazalarında kaçınılmaz olduğunu düşünürsek, hemen hemen hepimizin başına çay dökme olayı gelmiştir diyebiliriz.

Halı, koltuk veya üzerimize döktüğümüz şekersiz veya şekerli çay lekesi temizlenmesi zor bir leke olarak bizleri uğraştırır. Hatta kimileri şekerli çay lekesi çıkmaz diye endişeye kapılırlar. Ama erken müdahale ve doğru temizleme yöntemi ile şekerli çay lekesini de kolayca çıkartabiliriz.

Sizde halıya, koltuğa ve elbisenizin üzerine şekerli çay döktüyseniz hemen telaşa kapılmayın.

Gelin şimdi ” Şekerli çay lekesi nasıl çıkar? ” hep birlikte göz atalım.

DEMLİKTEKİ ÇAYIN FAYDALARI NELERDİR? TIKLAYIN

Çay Lekesi Nasıl Temizlenir?

Şekerli Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

  1. Eğer ki halıya, koltuğa veya üzerinize çay dökerseniz anında müdahale etmek gerekiyor. Kurumuş şekerli çay lekesi başınıza bela olabilir. Bu yüzden çay dökülür dökülmez dökülen yerdeki çayın kabasını yumuşak beyaz bir bez yardımıyla veya kağıt havlu ile hemen alın. Bölgedeki çayı alırken bezi kumaşa çok fazla bastırmamaya dikkat edin.
  2. Daha sonra hemen ılık su ve sirke karışımı hazırlayın. Temiz bir bezi sirkeli suya batırıp sıkın ve çay dökülen bölgeye uygulayın. Lekenin ortadan kaybolduğunu görene kadar bu işlemi uygulayın. Temizleme işlemini lekenin kenar bölgesinden merkeze doğru yapmanız oldukça önemlidir. Çay lekesini dökülen bölgedeki temiz yerlere bulaştırmamamız gerekiyor. Temizleme işlemi bitince yine ıslatılmış beyaz bir bez yardımıyla güzelce durulanmalıdır.
  3. Şekerli çay lekesi oldukça inatçı ve çıkartılması zor bir lekedir. Bu yüzden şekerli çayın döküldüğü bölgeyi temizlerken çayın kumaşa işlemesine engel olmaylıyız. Bu nedenle temizlerken çok fazla bastırmadan temizlemeliyiz. Çay giysilerinize döküldü ise kesinlikle o bölgeyi çitilemeyin. Çitilediğiniz zaman çay kımaşa iyice işleyecektir ve çıkartılması imkansız bir hal alacaktır.
  4. Temizleme işlemini yapmadan önce temizlik ürününü eşyanın görünmeyen bir yerinde deneyin. Çünkü temizleyeceğiniz eşya hassas ise zarar verebilirsiniz. Çay lekesi kurumuş ve çıkartılması olduça zorlaşmış ise eşyaya zarar verebilirsiniz.

Yorumlar

  • Daha bugün bebeğim döktü nasıl çıkarıcam halıdan diye düşünürken bu yazıya rastladım ve başardım çıktı!!! Teşekkürlerrr :))

    Merve 10 Temmuz 2015 03:55 Yanıtla
  • Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

    Emek çilingir 17 Ocak 2018 10:25 Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gördünüz mü? rastgele tarifler

error: