Nezle ya da gribin ardından baş ağrısı, burun tıkanıklığı, burun ve genizden sarı-yeşil renkli akıntı, halsizlik ve adaptasyon güçlüğü gibi belirtiler veren sinüzit; tüm mevsimlerde görülse de, en çok kış aylarında etkisini gösteriyor.
Grip ve nezleden sonra kışı en çok seven hastalıkların başında gelen sinüzit; baş ağrısı, burun tıkanıklığı, geniz akıntısı gibi pek çok sorunu da beraberinde getiriyor. Burun ve göz çevresindeki kemiklerin içindeki boşlukların iltihaplanmasıyla sinüzitin oluştuğunu söyleyen uzmanlar sinüzite karşı şunları öneriyor;
Zencefil Çayı: Sinüzit nedeniyle oluşan baş ağrılarında zencefil çayı ağrıyı azaltmada etkilidir. Zencefil kökünü bir demlikte kaynatın, 15 dakika sonra için. Başınız ağrıdığı dönemlerde günde 2 bardak tüketebilirsiniz.
Üzüm: İltihap önleyici biyoflanoidler üzümde bol miktarda bulunur. Günce yiyeceğiniz 1 avuç üzüm sinüzite iyi gelecektir.
Tarçın, Kekik ve Karanfil: Kekik, karanfil, tarçın sinüzit iltihaplarının ve buna bağlı ağrıların azalmasında etkilidir.
Kekik Çayı: Kekik çayı sinüzite bağlı akıntı ve tıkanıklık için iyi gelir. İçtiğiniz kekik çayının içerisinde 1 dal da yeşil karanfil koyabilirsiniz.
Karabaş Otu: Antibakteriyel özelliğe sahiptir. Karabaş otu çayını hazırlayıp içebilirsiniz. Ayrıca sarımsak, yeşil çay ve ginseng çayını da içebilirsiniz.
Zeytin Yaprağı Çayı: Zeytin yaprağı çayı da sinüzit ağrılarında etkilidir.
Elma Sirkesi: Bağışıklık sistemini güçlendiren elma sirkesi, aynı zamanda sinüzit tedavisinde de kullanılır. Bir bardak suya birkaç kaşık elma sirkesi karıştırarak tüketin.
Kivi: C Vitamini için bolca taze sebze-meyve yiyin. Meyvelerin sadece suyunu içmektense yemeyi tercih edin. Kivi, mandalina ve portakal tüketin.
Yoğurt: Besinle alınan çinko da önemli bir bağışıklık artırıcıdır ve antienflamatuvar (iltihabı azaltarak ağrı kesici) özelliği olabilir. Deniz ürünleri, et, tavuk, süt, yoğurt, fasulye, fıstıklar ve tam tahıllar tüketin.
BİLGİLENDİRMELERİNİZDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ. MEVLÜT ALKAN İSTANBUL